Jørgen Ranlev, matchmaker i Transformer, Vejle

Hvad er din baggrund?
- Jeg har i alle mine jobs arbejdet med at omsætte ide til virkelighed, og næsten altid inden for teknik og mekanik. Jeg er oprindelig uddannet mekaniker og pædagog og har derudover haft egen virksomhed, hvor jeg designede og producerede trælegetøj til daginstitutioner og babyudstyrsforretninger. Jeg har været ansat i Legolands udviklingsafdeling, i en periode som afdelingsleder, og har været med til at designe nye forlystelser til Legoland Billund og nye Legoland-parker i England og USA.

Hvad er din personlige interesse på energiområdet?
- Jeg interesserer mig for energi og transport. Lige nu er jeg i gang med at bygge min egen el-bil, lavet bl.a. af komposit-materialer. Jeg har fokus på vægtreduktion og nye tekniske løsninger, bl.a. et nyt koncept for bilens ladesystem.

Hvad kan du bidrage med til Transformer?
- Jeg tror jeg kan bruge min erfaring til at coache og hjælpe andre til at komme i mål med deres produktudvikling, samtidig med at jeg har blik for salg og markedsføring. Det handler om at omsætte den gode ide til et konkret produkt, der giver indtjening. Jeg vil gerne hjælpe Transformers partnere i den proces.

Hvad kan Transformer tilbyde?
- Primært to ting: For det første, at man via Transformer kan blive en del af et hold, der fokuserer på grøn energi. Et hold, der netværker sammen og ser muligheder hos hinanden. For det andet kan Transformer give konkret sparring til produktudvikling, markedsføring og salg for den enkelte virksomhed. Vi er ikke specialister. På det tekniske område er det virksomheden selv, der er eksperten. Men vi kan hjælpe til at give vores partnere en helhedsforståelse for virksomhedens styrker og svagheder, hele vejen fra ide til færdigt produkt.

Jørgen Ranlev
Mail: jr@greentechcenter.dk
+45 2134 1371