ENERGIBOOST GODT FRA START

Tyve forventningsfulde kursusdeltagere mødtes for første gang tirsdag 22. oktober i Spinderihallerne Vejle. De er deltagere i første runde af Transformers uddannelsesforløb EnergiBOOST, der løber over syv tirsdage frem til 3. december. Vi har tale med to af dem om hvorfor de er kommet og hvad de forventer.

Lars Sørensen, indehaver af virksomheden Greenflame, der importerer, sælger og servicerer træpillebrændeovne:
- Jeg arbejder med et nyt produkt, nemlig træpillebrændeovne, som supplerer olie- eller gasfyrede centralvarmeanlæg. Det er en kombi-løsning, hvor træpilleovnen opvarmer vandet i varmesystemet, og det konventionelle fyr kobles ind når det skal supplere varmen fra træpillerne. Jeg er her, fordi jeg gerne vil gøre dette nye produkt synligt på markedet. Jeg har brug for input til at angribe markedet på den mest effektive måde.

Kristoffer Plesner Pallesen, murermester:
- Jeg har tilmeldt mig EnergiBOOST, fordi jeg gerne vil have mere fokus på teorien omkring det at drive virksomhed. Jeg vil gerne have mere fokus på salg og på at skabe kontakter, og jeg vil gerne vide noget om, hvordan jeg kan skille mig ud fra de mange andre murermestre i området. Min udfordring er bl.a., at jeg gerne vil have en grøn profil, men den må ikke bliver så dominerende at den jager de traditionelle kunder væk. Godt nok arbejder jeg en del inden for energieffektive løsninger og miljøvenlige materialer og er bl.a. specialiseret i installeringen af finske masseovne. Men på den anden side tilbyder jeg også alle de ydelser, som en almindelig murermester har på hylderne. Jeg har altså brug for at skærpe virksomheden uden at udelukke vigtige kundegrupper.