EFFEKTIV ENERGIRENOVERING AF BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER

Torsdag 6. marts kl. 8.30 - 16.20 kan du komme til workshop 2 om energirenovering af bevaringsværdige bygninger.
Det foregår på Scandic Sønderborg, Ellegårdvej 27, 6400 Sønderborg.

Sønderborg Kommune har de kommende 3 år afsat kr. 78 mio. til energirenovering af kommunale bygninger – 3 af disse er bevaringsværdige.

Vær med til at sætte dagsordnen for, hvordan bevaringsværdige bygninger kan energirenoveres. Sønderborg kommune stiller 3 bygninger til rådighed, så løsningerne kan afprøves i praksis.

Vi skal den 6. marts på workshop 2 arbejde med:
Løsning for opvarmning af Foreningshuset Hardeshøj, der ligger uden for forsyningsnetværket
* Ved hjælp af brineanlæg, herunder udvikling og test af spiralløsning på jordvarme og udvikling af brint brændselscellers ”oppe tid”.
* Udvikling af løsning for punktopvarmning fra 17-20 grader - meget hurtig punktopvarmning i udvalgte rum, f.eks. via ventilation - bestilling via SMS. (Udvikling af applikation og varmesystem).

Superforsatsvinduet
* Udvikling af det intelligente forsatsvindue, som ved hjælp af teknologi, materialer og elektronik kan lave variabel lysgennemgang, variabel varmeledning og ventilation ud fra rummets indeklima.

Udvikling af gadget/APP til at måle indeklimaet, beregne og anspore til action
* En videreudvikling af de eksisterende CTS anlæg efterspørges. Dvs en mere lavpraktisk og billigere løsning end de eksisterende løsninger, gennemsigtig prisstruktur uden dyre serviceabonnementer og opdateringer, fokus på brugervenlighed, designudtryk, kommunikation med og involvering /action fra folk i lokalet (nudging). Herunder udvikling af undervisningsmaterialer til børn. Indeklimaløsningen skal kunne avendes i større lokaler.

Det vil være værdifuldt for dig at deltage, hvis:
* du er håndværker, rådgivende ingeniør, kommunikatør, adfærdsekspert, psykolog, arkitekt, it-virksomhed, producent af byggematerialer, arbejder med briner, brint, jordvarme, teknologi m.m.
* du vil være med, når der skal udvikles nye metoder, som kan give mere værdi på bundlinjen
* du søger partnere til at løfte fremtidige energirenoveringsopgaver

Se program her.

Tid og sted
6. marts 2014, kl. 8:30- ca. 16:20, Scandic Sønderborg, Ellegårdvej 27, 6400 Sønderborg

Kontakt og tilmelding
Anita Andersen, SET-Sønderborg, Mobil: 51281412, E-mail: an@set-sonderborg.dk
Seneste dato for tilmelding: mandag 3. marts 2014. Man skal være partner i Transformer-projektet for at deltage, det er gratis at blive Transformer partner, kontakt Anita på 51281412 for at få mere information.